زنجیره بلاک ها در بلاکچین – جلسه دهم (+ویدئو)

0 971

مانا بودن (Incorruptible) بلاکچین چه ارتباطی با درجه سختی ماینینگ دارد؟

بخش مهمی از محتوی هر بلاک در بلاکچین، هش مربوط به رمزنگاری بلاک قبلی است. بدین­‌ترتیب بلاک­‌ها در تمام طول مسیر، به صورت غیرمستقیم به اولین بلاک ایجاد شده پیوند دارند و توسط هش‌­ها تائید می‌­شوند. چون هر بلاک حاوی هش پیشین است و در بلاک بعدی از آن هش گرفته می‌­شود، بنابراین می­‌توان گفت تمام هش‌­های قبلی در تمام بلاک­‌های بعدی به طور ضمنی لحاظ می­‌شوند. این امر باعث تغییرناپذیری واقعی بلاک‌­ها می‌­شود. کل بلاک­‌ها از طریق رابطه متقابل تمامی هش­‌های آنها به هم متصل هستند.

شما در اینجا می‌­توانید یک دنباله از بلاک­‌ها را همراه با داده‌­ها، هش‌­ها و نانس‌­های مربوط به آنها ببینید. اگر چیزی در هر کجای زنجیره تغییر کند، با تاثیر موجی­‌شکل، تمام بلاک­‌های بعدی را نامعتبر خواهد نمود.

فرض کنید یک مهاجم به نام کارل، تلاش می‌­کند تراکنش ما را در زنجیره تغییر دهد. همانطور که می‌­دانیم شما نمی‌­توانید صرفاً داده‌­های یک بلاک را تغییر دهید چون در این صورت یک بلاک نامعتبر ایجاد می‌کند بنابراین شما مجبور خواهید شد آن بلاک را دوباره استخراج کرده و نانس جدیدی را بیابید که مقدار هش را کمتر از عدد حد آستانه قرار دهد. از آنجا که تمام بلاک‌­های بعدی باید هش بلاک­‌های قبلی را داشته باشد، تمام بلاک­‌های بعدی نیز نامعتبر خواهند شد.

کارل تنها در صورتی می‌­تواند کل زنجیره را برای تراکنش جعلی خود بازسازی کند که دارای یک توانایی رایانشی باورنکردنی و تقریبا غیرممکن باشد. قطعاً کارل دارای چنین توانایی محاسباتی نمی­‌باشد.

این استحکام و توانمندی، قدرت بلاکچین توزیع شده را به رخ می‌­کشد و به همین دلیل است که آن را مانا (Incorruptible) می‌­نامند.

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.